hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csontleves májgaluskával, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

    1. A csontokat beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, és nagy lángon elkezdjük melegíteni. (Ha felforr, lehabozzuk.)
    2. A darált májat, az apróra vágott petrezselymet és fokhagymát, valamint a tojást egy aprítógépben összemixeljük. Hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, továbbá 1-2 csipet sót és a borsot.
    3. A májat durván sós, forró vízbe szaggatjuk, majd kifőzzük, végül kiolajozott tálba tesszük a májgaluskákat.
    4. A levesbe tesszük a hagymát, a fokhagymát, a fehérrépát, a sárgarépát, a zellergumót és a karalábét. Sózzuk. Teatojásban hozzáadjuk a szemes borsot és a köménymagot, továbbá beletesszük a kaukkfüvet és a zellerzöldet. A lángot kicsit visszavesszük, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
    5. Amint kész a leves, kivesszük belőle a zöldségeket, a csontokat és a teatojást. Átszűrjük a levest, majd a zöldségekkel, az apróra vágott, friss petrezselyemmel és a májgaluskával tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek