hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben főtt tyúkhúsleves

MME MME
210 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A különleges húsleves elkészítéséhez a tyúkot részeire szedjük, majd 200 fokos sütőben 10 perc alatt körbepirítjuk, mert így ízeket nyerünk! 
  2. A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk, mint a klasszikus húslevesnél, a zöldséghéjakat pedig kifőzzük. Erre azért van szükség, mert sokkal jobb ízt ad majd, mint bármilyen más ételízesítő. 
  3. A levestésztán kívül minden hozzávalót egy fazékba rakunk, beleértbe a megtiszított májat is.
  4. Felöntjük húst a leszűrt zöldséglével és vízzel addig, hogy tele legyen a lábas vagy fazék, amiben készítjük. Ezután megsózzuk, majd 85 fokos sütőbe téve 7 óra alatt készre sütjük a levest. 
  5. Tálaláskor a húslevest leszűrjük, aztán kifőtt levestésztával kínáljuk.
Nézzétek meg videón, Balázs hogyan készíti a tyúkhúslevest sütőben főzve.
Ajánljuk még: 

ELRONTHATATLAN KOCSONYA FÜSTÖLT NYELVVEL >>> 

AZ IGAZI SZEGEDI HALÁSZLÉ, SZÁLKAMENTES PONTTYAL >>> 

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA, AMIT EZENTÚL CSAK ÍGY FOGSZ ELKÉSZÍTENI >>> 

Megjegyzés

A hagymát érdemes héjastól beletenni a levesbe miután alaposan megmostuk, hiszen ez is szép színt ad a neki a végén. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss