Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Pataki Nóra
Cikk
Fotó/Videó: Szalai Roland
A savanyú becsinált leves nagy klasszikus a magyar konyhában, ráadásul sokkal laktatóbb, mint egy hagyományos húsleves. A buggyantott tojásnak, a kockára vágott csülökhusinak és krumplinak köszönhetően nem biztos, hogy a második fogás gondolata egyáltalán megfordul a fejedben.
Ádám Sándor Árpád
MME
Soron következő válogatásunkban olyan tejfölös leveseket szedtünk össze, melyek között találsz zöldségest, húsost, de még húsos-tejfölös-zöldségest is. Bármelyik tökéletes megoldást nyújthat, ha nagyon éhes vagy, legyen szó hétköznapokról, vagy a hétvégékről.
Videó
A tárkonyos csirkeraguleves egy igazán kiadós, laktató finomság, amit a zöldségek még színesebbé tesznek. Ha bekanalazol belőle egy jó tányérral, szint biztos, hogy nem kívánsz utána mást – hacsaknem második napja koplalsz és farkas éhes vagy.
Ha már neked is eleged van a hidegből, akkor készíts egy szuper tavaszváró levest. Jó, tudjuk, hogy hivatalosan már tavasz van, ám az időjárás az elmúlt napokban erről nem igazán vett tudomást. Szóval, ha már a piacon is találhatunk zsenge karalábét, dobjunk össze belőle egy király kapros-tejfölös levest és zavarjuk el vele a cidrit legalább néhány hónapra.
Rozsnyai Gabriella
Hogy miért az egyik legkülönlegesebb alapanyagként tartják számon a céklát a konyhában? Mert egy brutálisan egészséges zöldségről van szó, aminek számtalan jótékony hatása van a szervezetünkre. Rákmegelőzőként, gyulladáscsökkentőként ismerik, na meg tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. A téli hónapokban pont ezért jön igazán jól egy melengető leves ebből a kiváló salátanövényből.
Kard Sándorné
Ti ismeritek a tarhonyalevest? Gyorsan elkészíthető, isteni finom, és olyan tartalmas, hogy második fogásnak elég egy könnyű túrógombóc vagy palacsinta. A Fanny Konyha receptjéből láthatjátok, milyen egyszerű összedobni, a végeredmény pedig zseniális!
WM
A testes karó formájú zöldséget szinte mindenki ismeri és szereti. Lágy, kellemes íze melegséget varázsol az ételekbe és a téli egyhangúságot is remeken megtöri. Szerencsére ma már szinte egész évben kapható póréhagyma, de a tavaszi zöldségdömping után kissé elhalványul a fénye.
SÁNDOR ADRIENN
Kovács Ágnes
Kósa Kolos