Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves, ahogy Keleti Andrea készíti

MME MME
180 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Zeller

Elkészítés

  1. A csontot feldaraboljuk, és egy nagyobb fazékban, annyi hideg vízben feltesszük főni, amennyi éppen ellepi. 
  2. Beletesszük a megtiszított répákat egészben, a zellert, a vöröshagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a sót, a borsszemeket, a babérlevelet, a gyömbért és végül a friss petrezselymet.
  3. Ha minden benne van, alacsony hőfokon elkezdjük főzni a levest. 2-3 órán át főzzük, addig, míg villával megszúrva a zöldségeket és a húst nem érezzük omlósan puhának.
  4. Ha megpuhult a hús és a zöldség is, leszűrjük a levest. 
  5. A tálaláshoz lefejjük a főtt húst a csontról, majd levestésztát főzünk a csomagoláson található utasítás szerint. 

Nézd meg a húsleves elkészítését videón is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss