Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsóleves óriásnokedlivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • olaj
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 ek liszt
  • őrölt pirospaprika
  • 2 l víz
  • bors
  • A nokedlihez:
  • 3 ek liszt
  • 1 tk vaj
  • 1 db tojás
  • víz

Elkészítés

  1. A sárgarépát,  a fehérrépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. A karalábét és a krumpli meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk. A zöldségeket a felforrósított olajon elkezdjük párolni, hagyjuk kicsit karamellizálódni. Amikor egy kis színt kapnak, hozzáadjuk a zöldborsót és néhány percig együtt pároljuk. Megszórjuk liszttel és őrölt paprikával és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Ameddig fő a leves, elkészítjük a nokedlit. A lisztet simára keverjük a vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Keményebb állagúra készítjük a tésztát. Amikor a zöldségek átpuhultak a nokedlit egy deszkáról késsel a levesbe szaggatjuk és kb 4 percig főzzük.

Videó! Így készítheted el a borsólevest óriásnokedlival! >>>

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss