hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolkrémleves pofonegyszerűen

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Utóbbi kettőt finomra aprítjuk, míg a krumplit kisebb kockákra vágjuk.
  2. Ha ezekkel elkészültünk, a karfiolt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd kicsi rózsákra szedjük.
  3. Az olajon megfonnyasztjuk a kétféle hagymát egy nagyobb lábasban, aztán a karfiolt meg a burgonyát is hozzáadjuk és picit megpirítjuk az egészet.
  4. Miután a kakukkfű leveleit is belecsipkedtük a fazékba, felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
  5. Végül pépesítjük a leveset egy botmixerrel, aztán tálaljuk pirított kenyérkockákkal, petrezselyemlevelekkel és egy kevés durvára tört borssal a tetején.

Ezek is érdekelhetnek