Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült karfiol extra krémesen

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk meg, rózsáira bontjuk. Félpuhára főzzük, forrásban lévő sós vízben. Szűrjük le, és jól csepegtessük le.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, és kevergetve világos színűre pirítjuk. A tejet megmelegítjük, majd állandó kevergés mellett, kis adagokban a liszthez csorgatjuk, simára keverjük, és sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, elrendezzük benne a karfiolt, majd rásimítjuk a besamelmártást. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és aranyszínűre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt.

    TÖBB, MINT 50 ELLENÁLLHATATLAN KARFIOL RECEPT - RAKOTT, CSŐBEN SÜLT, RÁNTOTT >>> 

    A LEGFINOMABB CSŐBEN SÜLT FOGÁSOK EGY HELYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss