Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolpizza (Margherita)

40 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karfiolpizza alapjához a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk.
  2. Egy tálba öntjük, megsózzuk, és 6-7 percre mikrohullámú sütőbe tesszük. (Ha nincs mikrónk, egy lábasban, 2-3 evőkanál vízzel, 2-3 percig pároljuk.) A morzsát tiszta konyharuhába kanalazzuk, és majd kifacsarjuk belőle a nedvességet.
  3. Az így kapott pépet összedolgozzuk a tojásokkal, a reszelt sajttal, a meghámozott, összezúzott fokhagymával és egy kevés sóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Az elkészült karfiol pizzatésztát megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, elrendezzük rajta a felkarikázott mozzarellát, és visszatoljuk a sütőbe 5-7 percre, amíg a sajt ráolvad. Végül friss bazsalikolevelekkel tálaljuk.

Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül a karfiolpizza:


Ezek is érdekelhetnek

Friss