Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eredeti olasz bruschetta

25 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A kenyeret szeleteljük, a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük őket 5 ek. olívaolajjal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és ropogósra sütjük a kenyereket.
  2. A fokhagymát megpucoljuk és felezzük, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
  3. A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk.
  5. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
  6. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét.
  7. Meglocsoljuk a 3 tk olívaolajjal, sózzuk és borssozzuj, majd egy csipet cukorral ízesítjük.
  8. Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.

NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL AZ EREDETI OLASZ BRUSCETTA: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss