Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves alaprecept

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg frankfurti virsli
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • frissen őrölt bors

Elkészítés


  1. Készítsük elő az alapanyagokat: a virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a torzsáját és felcsíkozzuk.
  2. Egy lábosban felhevítünk kevés olajat és megpiríjuk a virsli karikákat, majd félrerakjuk őket.
  3. Hozzáaadunk még egy kevés olajat és üvegesre pároljuka vöröshagymát. Hozzáadjuka fokhagymát is, néhány perc elteltével a a krumplit és a káposztát is. Lepirítjukaz egészet, a cél hogy a káposzta összeessen.
  4. Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk a levesből is, majd a tejfölös habarást a leveshez öntjük ésösszekeverjük.
  6. Végül visszarakjuk a lepirított virsli karikákat a levesbe, forrón tálaljuk.

TYÚKHÚSLEVES GAZDAGON 

BURGONYALEVES KOLBÁSSZAL

Ezek is érdekelhetnek

Friss