Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis karfiolos csirke

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst és a karfiolt megmossuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk, a karfiolt rózsákra bontjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  2. A karfiolt félpuhára főzzük forrásban lévő sós vízben. Ezután leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. A pórét megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a csirkemellet, és aranyszínűre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, világos színűre megpirítjuk rajta a lisztet. Kis adagokban hozzácsorgatjuk a meleg tejet, közben mindig simára keverjük. Megsózzuk, ízesítjük egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, és kevergetve néhány percig közepes lángon forraljuk. Levesszük tűzről, és a mártásba forgatjuk a sajtot.
  4. A pórés csirkét kivajazott tűzálló tálba terítjük, és elosztjuk rajta a karfiol rózsákat. Rálocsoljuk a sajtos besamelmártást, végül az egészet arany barná sütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt. Azon nal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Egy adag: 485 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss