hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pillekönnyű burgonyás pogácsa

120 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd áttörjük.
  2. A burgonyás pogácsa elkészítéséhez a cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet a zsírral vagy a vajjal és az áttört burgonyával összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kovászt. Megsózzuk és jól összedolgozzuk. 
  4. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként egyszer meghajtogatjuk: lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm vastagra, a két szélét középre hajtjuk, majd félbehajtjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.
  5. A negyedik hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk, és egy közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és még 30 percig kelni hagyjuk.
  6. A megkelt krumplis pogácsa tésztát megkenjük pirospaprikával elkevert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss