Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű burgonyás pogácsa

60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, egy villával megpróbáljuk szétnyomkodni.)
  2. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, a zsírt és egy egész tojást. Hozzáadjuk a szétnyomkodott/áttört krumplit és a felfuttatott élesztőt és 2 jó nagy csipet sót. Kicsit félretesszük pihenni. (Kb. fél óra elég neki).
  3. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, légkeveréses fokozatra állítjuk. A tésztát a pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. másfél cm átmérőjűre. Pogácsaszaggatóval vagy egy kisebb méretű pohárkával kiszaggajtuk a pogácsákat. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, egymástól kb 2 cm távolságra. A tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással és szép pirosra sütjük. Igazi sörkorcsolya.

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>>

A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>>

TEJFÖLÖS-BURGONYÁS POGÁCSA BACONNEL >>>

Megjegyzés

Ez tipikusan az a fajta nassolnivaló, ami mellett nem tud elmenni az ember anélkül, hogy be ne kapna pár darabot. - maszlagvivi

Ezek is érdekelhetnek