Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melengető édesburgonya-krémleves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, alaposan összeforgatjuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
  2. Míg az édesburgonya sül, egy lábasba egy pár csepp olajat és a vajat teszünk, elkezdjük hevíteni, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, és üvegesre dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt gyömbért, majd ha a gyömbér illatát is érezzük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és curryporral fűszerezzük.
  4. Ha az édesburgonya megpuhult, ezt is hozzáadjuk a hagymás alaphoz.
  5. Az almát megmossuk, meghámozzuk, csumájától, magházától megszabadítjuk, és felkockázzuk, ezt is az alaphoz rakjuk.
  6. Az alapot felöntjük alaplével vagy vízzel, annyira, hogy éppen ellepje a keveréket, nagyjából 10 percig főzzük, majd az egészet botmixerrel  pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.

Melegen tálaljuk, csilivel, pirított baconnel, pirított magokkal vagy krutonnal is fogyaszthatjuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss