Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szakállas pogácsa egyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet, a margarint, a túrót, a sütőport, a tejfölt és a sót összegyúrjuk, a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  2. Kis pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük tojássárgájával, sütőpapíros tepsire rakjuk, és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül.
  3. Amíg kihűl, a reszelt sajtot, a margarint, a lágy vajat, a kockasajtot és a tejfölt krémszerűre keverjük.
  4. A pogácsákat éles késsel elvágjuk, megkenjük a belsejét a krémmel, összeragasztjuk, majd az oldalát is megkenjük.
  5. Reszelt sajtban megforgatjuk a szélét. Szépen ráragad, ezért hívják szakállas pogácsának!

Megjegyzés

Horváth Tamásné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss