Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha tudni akarod, milyen az IGAZI ázsiai konyha, itt a helyed! Az Asian Street Food Festivalon jártunk

default user icon
MME
Kína, Vietnám, Laosz, Tajvan - aki már ját ezekben az országokban, azért, aki nem, de nagy rajongója a távol-keleti gasztronómiának, az pedig azért látogasson ki mindenképpen az Asian Street Food Festivalra, mert ezen a hétvégén belekóstolhat az autentikus ázsiai konyha nem egy remekművébe!

Az ázsiai konyha immár több évtizede jelen van Magyarországon, és bár némelyek csak távolról, gyanakodva szemlélik a számukra idegen ételeket és ízeket, egyre nagyobb azoknak a tábora, akik régi ismerősként üdvözlik a keleti gasztronómiát, és hagyományos magyar étrendjüket gyakran kiegészítik egy-egy egzotikus fogással. Mindezek után nem meglepő, hogy az ázsiai konyha kedvelőinek itthon évek óta rendeznek fesztivált, nem is egyet.

 

Ilyen a négynapos, április 25. és 28. között meghirdetett Asian Street Food Festival  is. A helyszín, a Kazinczy utcai Botellón terasz önmagában is különleges hangulatú, hiszen az Elektrotechnikai Múzeumnak helyet adó épület retró neonfeliratokkal díszített belső udvarán található. Az ingergazdag környezet, a színek kavalkádja egyébként is jellemző Ázsiára, ezt idézi majd a fesztiválhelyszín autentikus díszítése, valamint az élő zene is.

 

A rendezvényre látogatók kilenc étterem kínálatából válogathatnak. Köztük évek óta visszatérő nagyágyúk is lesznek, mint a legendás kínai Wang Mester, de ott lesz a Kicsi Japán is, amely ugyan csak pár éve nyílt, de mára valóságos zarándokhellyé vált a szusikedvelők körében. Tajvani ízeket kínál a 101 Bistro, laosziakat a Kao Niaw Ping Kai, a Ramenka nevéből pedig az avatottak könnyen kitalálhatják, hogy az ismert japán levesfajta a specialitásuk. Szintén a felkelő nap országának ízeit kínálja az Ensō, míg a Petrol a jó ízléssel kombinálja a távol-keleti gasztronómiát a barbecue világával. A BiuTea buborékos teákra specializálódott, a Sáo pedig Vietnámot képviseli majd az eseményen.

Mi elmentünk, és előkóstoltunk mindent - annyit tudunk hozzátenni: ha szereted az ázsiai konyhát, itt a helyed!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss