Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pásztortarhonya

MME MME
7 4.7/5
45 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A pásztortarhonya elkészítéséhez a hagymát és a krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk. A kolbászt tetszőleges vastagságú karikákra vágjuk.
  2. A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinszteljük. Levesszük a tűzről. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint.
  3. Ezután mehet bele a krumpli és kolbász, majd annyi vízzel felöntöjük, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen kétszer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként keverjük meg.
  4. Amikor a víz kezd elforrni róla, fedjük le, és alacsony hőmérsékleten pároljuk addig, amíg a tarhonya megpuhul. Nem kell, hogy teljesen száraz legyen, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.
  5. Kovászos uborkával tálalva mennyei ebéd.

Nézd meg videón, hogyan készül a pásztortarhonya

Megjegyzés

Ez az adag kb. 6 embernek elegendő mennyiség, tartalmas, laktató és nagyon finom! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss