Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pásztortarhonya

MME MME
7 4.7/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, a krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk. A kolbászt tetszőleges vastagságúsra felszeleteljük.
  2. A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinszteljük. Levesszük a tűzről. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint. Ezután mehet bele a krumpli és kolbász bele, majd annyi vízzel felöntöjük, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen kétszer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként keverjük meg.
  3. Amikor a víz kezd elleforrni róla, fedjük le, és alacsony hőmérsékleten pároljuk addig, amíg a tarhonya meg nempuhul. Nem kell, hogy teljesen száraz legyen, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.

PÁSZTORTARHONYA BOGRÁCSBAN 

HEGYI PÖRKÖLT BOGRÁCSBAN 

Videó! Így készítheted el a pásztortarhonyát! >>> 

Megjegyzés

Ez az adag kb. 6 embernek elég, tartalmas, laktató és nagyon finom!!! Én javaslom a krumpli figyelését is, mert vannak rosszabb minőségű krumplik, amik nehezebben főnek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss