Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kunsági pásztortarhonya

MME MME
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kockáravágott szalonnát kisütjük, a tepertőt kiszedjük. A zsírjában felforrósítjuk a sertészsírt, majd megpirítjuk benne az apró kockára vágott vöröshagymát. Beletesszük a felkockázott marhalábszárat és kavargatással addig sütjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
  2. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az apró kockára vágott t. v. paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, cseresznyepaprikát, sót, frissen őrölt borsot, és kevés vízzel felengedve kis lángon pároljuk.
  3. Amikor már a hús puha, hozzáadjuk a hasábra vágott burgonyát, a tarhonyát, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Még sózzuk, ha kell, és fedő alatt főzzük addig, amíg a burgonya és a tarhonya is megpuhul. A kisütött tepertő a végén hozzáadható.

    Ajánljuk még:

TARHONYALEVES GAZDAGON>>> 

TARHONYÁS LECSÓ KOLBÁSSZAL>>> 

TARHONYÁS-VARGÁNYÁS CSIRKEPÖRKÖLT>>> 

Megjegyzés

Sebestyén János receptje. Ezt az ételt lábasban vagy szabad tűzön,
bográcsban is elkészíthetjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss