hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos lebbencsleves

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát kicsi kockákra vágjuk, aztán a vöröshagymát és a fokhagymát is alaposan felaprítjuk. Ha ezzel elkészültünk, jöhet a sárgarépa és a petrezselyemgyökér, amit karikákra, a krumplikat pedig kockákra daraboljuk.
  2. A felkockázott szalonnát egy nagyobb edénybe tesszük, majd kevergetve sütjük pár percig. Ha már zsírt eresztett és picit megpirult, kiszedjük a fazékból és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük az összetört lebbencstésztát, aztán megpirítjuk. Ha már aranybarna, akkor kivesszük és félretesszük.   
  3. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ha szükséges, egy kevés sertészsírral pótoltuk a zsiradékot a fazékban. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt is. Megszórjuk a pirospaprikával, majd jól összekeverjük. 
  4. Miután felöntöttük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a köményt, majd további 2 percig főzzük a zöldségeket.
  5. A korábban már megpirított tésztát, és a felkockázott krumplit hozzáadjuk a leveshez, aztán kb. 5-10 perc alatt készre főzzük. Végül beletesszük a kisütött szalonnakockákat is, majd tálaláskor megszórjuk ízlés szerint petrezselyemzölddel.

Nézd meg videón is, hogyan készül a hagyományos lebbencsleves >>>

Ezek is érdekelhetnek