Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kovászos uborka

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat vízbe áztatjuk, mindegyiket alaposan megdörzsöljuk, a végeiket levágjuk, majd három helyen hosszában bevágjuk az oldalát, így jól átjárja majd a sós víz.
  2. Az előkészített uborkákat bepakoljuk a 3 literers befőttesüvegbe,  rádobáljuka nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit. A tetejére rakjuk a másik csokor kaprot, felöntjük kb. 2 liter sós, meleg vízzel úgy, hogy az teljesen ellepje az uborkákat, majd a tetejére tesszük a kenyeret.
  3. Az üveg tetejére egy kistányért helyezünk, kirakjuk a napra, és kb. 3 napig kint hagyjuk. Ha jónak gondoljuk, akkor óvatosan kiveszünk egy darabot belőle, leöblítjük, és megkóstoljuk. Ha elég érett, jól átjárta a sós lé az uborkát, akkor leszedjük róla a kenyeret és a kaprot.
  4. Az uborkákat kisebb befőttes üvegekbe, vagy műanyag dobozba tesszükegy szűrőn keresztül ráöntjük a levet, és rádobáljuk a fokhagymákat is.

    ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KOVÁSZOS UBORKÁT 5 LÉPÉSBEN! >>> 

    HŰSÍTŐ LEVES KOVÁSZOS UBORKÁBÓL >>> 

    Még több recept befőzéshez >>> 

Megjegyzés

Isteni finom és fele annyira sem bonyolult, mint így olvasva. Mindenkinek jó szívvel ajánlom!
Ha úgy alakul, hogy elforrja a vizet és kilógnak az uborkák, akkor mindenképp pótoljuk kellően sós vízzel, különben a felső ubik kiszáradnak.
Ez a mennyiség 1 db 3 literes befőttes üvegnyi uborkához elég. - csuika7

Ezek is érdekelhetnek

Friss