Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos kovászos uborka

> 90 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk, a végek levágása után megszurkáljuk, majd egy tisztára mosott 5 l-es üvegbe rakjuk úgy, hogy friss kaprot is sorakoztatunk közéjük.
  2. Kb. 2 l vizet felforralunk a sóval, és annyit öntünk belőle az uborkára, hogy jó kétujjnyira ellepje. Ezután rárakjuk és a vízbe nyomkodjuk a kenyeret. Végül az üveg száját lefedjük egy kistányérral. Meleg, napos helyen 4-5 napig érleljük.
  3. Amikor kész, a kenyeret kidobjuk. Az uborkát tiszta üvegekbe áttesszük, és rászűrjük a levet. Hűtőszekrényben tároljuk.

17 LAKTATÓ FOGÁS, AMIHEZ REMEKÜL PASSZOL A KOVÁSZOS UBORKA>>> 

5 HIBA, AMI MIATT NEM SIKERÜL A KOVÁSZOS UBORKÁD>>> 

Megjegyzés

Egy 5 l-es üveghez 4-5 nap érlelés szükséges. - MME
Érdemes fapálcikával leszorítani a kenyeret, mert ha megszívta magát, feljön a víz felszínére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss