Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós batyu, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaptésztához:
  • 35 dkg liszt (BL55)
  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dkg só
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej (min. 2,8%)
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg zsíros túró
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. Elkészítjük az alaptésztát az ITT megadott módon.
  2. A tésztánk első harmadát hosszában felezzük és csíkonként négyfelé vágjuk (10x10 cm).
  3. A kikevert túrós tölteléket elosztjuk a 8 túrós táska közepén. Mazsolát utólag szórhatunk még rá.
  4. A négyzetek ellentétes sarkait egymásra hajtva összenyomjuk, letojásozzuk, a mazsolások tetejére teszünk egy-egy szemet, hogy megkülönböztessük őket, majd a sütőlemezre pakoljuk őket, és félretesszük pihenni.
  5. 190 fokra előmelegítjük a sütőt. A túrós táskákat újra letojásozzuk, a sütőbe toljuk, és nagyjából 16 perc alatt készre sütjük.

    Az elkészítést nézd meg videón! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss