hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kovászos uborka fokhagymával és kaporral

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

    1. A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.
    2. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába.
    3. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.
    4. A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben.
    5. Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát. 
    6. A tetejére rátesszük a kenyér sarkát. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a kovászos uborka fokhagymával, kaporral:


Megjegyzés

Úgy szeretjük, ha roppanós. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss