hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kovászos uborka fokhagymával kaporral

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.
  2. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába.
  3. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben.
  5. Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát. 
  6. A tetejére rátesszük a kenyér sarkát. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.


Megjegyzés

Úgy szeretjük, ha roppanós. - MME

Ezek is érdekelhetnek