Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kovászos uborka fokhagymával és kaporral

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.
  2. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttesüveg aljába.
  3. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben. Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát.
  5. A tetejére rátesszük a fehér kenyér sarkát. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KOVÁSZOS UBORKA:

Megjegyzés

Egy 1,5 literes üveghez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss