hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 érv, hogy miért ne használj fokhagymaprést

Hasznos, netán nélkülözhetetlen konyhai eszköznek tartod? Jól fontold meg, hogy érdemes-e egyet beszerezned vagy a meglevőt továbbra is használnod!

Elsőre jól hangzik, hogy a megtisztított fokhagymagerezdet csak be kell dobni a marokra fogható kütyübe. De:

 A présen átnyomott fokhagyma...

1. … szottyosan pépes.

Késsel viszont mindig a felhasználásnak megfelelő finomságúra tudod felkockázni a gerezdeket: pl. marinádhoz apróra, tésztaszószhoz durvára.  Ráadásul közben nem nyomod ki a fokhagymából a nedveket.

2. … túl intenzív ízű.

A késsel finomra aprított kevésbé illatozik, mint a pépes. Aromásabb ízhatást érsz el, ha a gerezdeket kettévágva, negyedelve vagy szeletelve teszed az ételbe.

3. … hamar odaég.

Mindig lassú tűzön pirítsd, hogy ne legyen kesesű vagy nyersen használd pl. pestók és dresszingek ízesítéséhez.

 A fokhagymaprés ...

4. … más célra nem használható.

Csak a fiókban értékes helyet foglaló olyan speciális eszközök számát gyarapítod vele, mint az epercsumázó, az avokádómagozó vagy az ananászhámozó.

5. … nehezen tisztítható.

Bár a prés segítségével egykettőre szétzúzhatsz egy fokhagymagerezdet, a mosogatás még szétszedhető eszköz esetén is jóval tovább tart, mint egy késnél. A kütyüből akkor is ki kell piszkálni a rostmaradványokat, ha utána a mosogatógépre bízod a munkát.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss