Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus zöldborsófőzelék

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben közepes hőfokon vajat és olajat hevítünk, majd még fagyott állapotban hozzáöntjük a zöldborsót. Kevergetve felolvasztjuk, majd meghintjük a szódabikarbónával és a felaprított petrezselyemmel, és fedő alatt, időnként megkeverve félpuhára (ráncosra) pároljuk. Sóval, cukorral ízesítjük.
  2. Amikor kész, meghintjük a liszttel, összekeverjük, fél percig pirítjuk, majd felöntjük előbb a forró vízzel, és addig keverjük, amíg a borsóra tapadt liszt fel nem oldódik. Ekkor hozzákeverjük a tejet vagy a tejszínt és összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, vizet és/vagy tejet még adhatunk hozzá. Muffinformában sült tükörtojással tálaljuk.


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek