Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
KOCSIS BÁLINT
Cikk
Fotó/Videó: Horváth Reni
Kiváló ebédet varázsolhatsz rövid időn belül, ha a következő receptet használod. A gombapaprikás galuskával nem csak vasárnapi kaja lehet, simán beilleszthető a hétköznapokba is. Elkészítése egyáltalán nem mondható bonyolultnak, de még időigényesnek sem. Ha jó barátságot ápolsz a gombával, akkor ez a te kajád!
Putóczki Gáborné
Török Zsuzsa
A nokedlivel és uborkasalátával vasárnapi ebédnek is fenséges étel. Egyes változatai némileg eltérnek egymástól, de a lényeg mindig az omlós hús és a sűrű tejfölös szaft.
MME
Wessely Márta
A magyar konyha nélkülözhetetlen fogása a halászlé, és bár elkészítési módja tájegységenként eltérő, közös jellemzője, hogy nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Halászlé körkép Bajától Szegedig!
A pörkölt annyira alapétel, hogy talán a kezdő szakácsok között sincs is olyan, aki ne tudná elkészteni, legalább az alapot. A forró zsiradék-hagyma-pirospaprika hármasára mehet aztán bármi, a bármilyen hústól az egészen az apróra vágott tojáson vagy a zöldborsón át, a szejtánig. Mutatunk 11 isteni variációt erre a jolly joker magyar klasszikusra!
SÁNDOR ADRIENN
A nyár egyik nagy nagy kedvence a lecsó, nem véletlenül: gyors, laktató, finom, és nem utolsósorban olcsó. Remek fogás kerti partikhoz, bográcsos főzésekhez, nagy társaságokhoz, de egyszerű nyári vacsorának is kiváló. Ráadásul rengetegféleképpen variálható, és az egyszerű lecsón túl is izgalmas fogásokat készíthetsz belőle. Különleges lecsó- és lecsós recepteket mutatunk, amik között mindenki megtalálja a kedvencét.
Könnyű vendégváró, tökéletes előétel, isteni köret. Mi az ? Naná, hogy a tésztasali! A legjobb benne, hogy mindenki ízlése szerint turbózhatja plusz hozzávalókkal, szószokkal, fűszerekkel. Íme 11 isteni recept, amik között biztosan Te is megtalálod az ízlésednek kedvezőt!
Videó
A közel-kelet egyik legnépszerűbb mártogatósát rengetegféleképpen lehet variálni, ehhez mutatunk most 4 szuper változatot. Selymesen krémesek, fűszeresek és nagyon finomak!
Kard Sándorné
A hagyományos ízek akkor sem maradhatnak el az asztalról, ha szeretünk kísérletezni, újítani. Válogatásunkban a pirospaprikáé a főszerep... klasszikusan vagy éppen újragondolva!
A körözött egy igazi klasszikus a magyar konyhákban. Legtöbben otthon, saját recept és ízlés szerint készítik, amit remekül igazol, hogy bizony a boltok polcain közel nem találunk olyan bőséges kínálatot.
A paprikalekvár nem olyan, mint az csípő fűszer, se nem olyan, mint az ajvár. Édes, savanyú, sós és csípős egyszerre, amit grillhúsokhoz és sajtokhoz ajánl nekünk a Kaldeneker Lekvárosház tulajdonosa.
Rozsnyai Gabriella
A friss snidling, a medvehagyma érkezésével, a primőrök megjelenésével egy időben szinte késztetést érzünk egy jó körözött készítésére. A körözött üde, izgalmas és jól variálható kence, amit minden háztartásban egy kicsit máshogy készítenek el.
WM
Az eredetileg örmény étel, a zakuszka, moldovai közvetítéssel került Erdélybe, és vált meghatározó ételévé az ott élőknek. A nyár végi zöldségekből készített krémnek rengeteg változata ismert és felhasználása is igen sokrétű.
Baloghné Kele Judith
Egyik kedvenc hazai halunk a könnyen elkészíthető és szálkamentes harcsa. Vizeink legnagyobb és egyben legbajszosabb hala nem csak könnyen elkészíthető, hanem finom és egészséges is.
Biró Sára
PATAKY KRISZTINA