Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zakuszka

MME MME
8 2.9/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt fóliába tekerve kb. fél óra alatt megsütjük a forró sütőben, majd félretesszük hűlni.
  2. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és együtt pároljuk tovább.
  3. A kihűlt padlizsán belsejét egy tálba kaparjuk, majd hozzáadjuk a hagymás paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a szerecsendióval és a petrezselyemmel. Végül egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk,és egészet botmixerrel pépesítjük. Pirítóssal kínáljuk.

    ZAKUSZKA, AZ ŐSZ ÍZE EGYETLEN FALATBAN >>> 

    9+1 ISTENI ZAKUSZKA, HA MÉG NEM TALÁLTAD MEG AZ IGAZIT >>> 

Megjegyzés

Ez a recept a zakuszka egyik fajtája, lehet készíteni tört babbal (főtt fehér vagy vajbab áttörve) is. - MME

Ezek is érdekelhetnek