hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás csirke nokedlivel

60 perc
4 adag
Hozzávalók
  • A paprikás csirkéhez:
  • 3 ek olaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek édes-nemes paprika
  • 2 db t.v. paprika
  • 4 ek passzírozott paradicsom
  • 8 db csirke felsőcomb
  • őrölt fekete bors
  • 30 dkg tejföl
  • 1 ek liszt
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás

Elkészítés

  1.  A paprikás csirkéhez egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, apróra kockázott hagymát. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és elkeverjük. Azután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, továbbá a passzírozott paradicsomot, és közepes lángon 10 percig főzzük.
  2. A lábasba rakjuk a megmosott csirkecombokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon puhára főzzük a húsokat kb. 1 óra alatt. Közben megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Kiszedjük a csirkecombokat a lábasból. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és apránként hozzáadunk egy keveset a paprikás szaftból. Lábasba öntjük az elegyet, összeforraljuk, ezután visszatesszük bele a csirkecombokat.
  4. A nokedlihez kikeverjük a lisztet a tojásokkal, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Végül leszűrjük. Ezzel tálaljuk a paprikás csirkét. Uborkasaláta illik hozzá.

    Még több magyaros fogás >>> 

    VÁLTOZATOK PAPRIKÁSRA >>>

Ezek is érdekelhetnek