hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós szelet rizzsel

75 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Legalább fél órán át hagyjuk állni.
  2. A császárszalonnát ízlés szerinti kockákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük. A szalonnát egy serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból és félrtesszük. 
  3. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk 4 evőkanál olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát kifehéredésig sütjük.  Az edényből kivesszük a húst. Hozzáadjuk az elősütött szalonnát, elkezdjük pirítani a hagymát. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Ezután hozzáadjuk a felcikkezett paprikát. Megszórjuk egy kevés sóval és pirospaprikával. Felöntjük 1 dl vízzel, visszatesszük bele a húst, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
  4. Amikor a hús alól már majdnem teljesen elfőtt a víz, hozzáöntjük a paradicsomot, majd 5 percig pároljuk. Főzés közben többször megkeverjük, ha kell, öntünk alá 0,5 dl vizet. 10 percig főzzük, ekkor a paprika még roppanós marad. Rizzsel tálaljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss