Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos nokedli fejes salátával

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 8 db tojás
  • 2,5 dl víz (vagy amennyit felvesz)
  • 1-2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • A salátához:
  • fejes saláta vagy római saláta
  • 1 l víz
  • 1/2 dl ecet (10%-os)
  • 2 ek cukor

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük 1 tk sóval, 2 db tojással és a vízzel. Alaposan összekeverjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt a nokedli, kimerjük, és meglocsoljuk az olajjal.
  2. Forró olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd rátesszük a nokedlit, és átpirítjuk a hagymás alapon. Ezután a maradék 6 felvert, sózott tojást ráöntjük, és elkeverjük benne (nem kell sokáig hőkezelni, a tojás ne süljön túl, mert akkor nagyon száraz lesz).
  3. A salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük. A vízbe beleöntkük az ecetet, megsózzuk, megcukrozzuk és a salátára öntjük. Hűtőben tároljuk felhasználásig, hogy jól lehűljön.

    Íme a recept videón >>> 

    Húsmentes receptek >>> 

    Nokedli, gnocchi, sztrapacska >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss