Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos nokedli fejes salátával

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásos nokedli elkészítéséhez a lisztet összekeverjük 1 teáskanál sóval, 2 db tojással és a vízzel.
  2. Alaposan összekeverjük, majd kanállal vagy galuskaszaggató segítségével sós, lobogó vízbe szaggatjuk.
  3. Amikor megfőtt a nokedli, és a víz felszínére emelkedik, óvatosan kimerjük, és meglocsoljuk az olajjal.
  4. Tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a felaprított hagymát, majd rátesszük a nokedlit, és átpirítjuk a hagymás alapon.
  5. Ezután a maradék 6 db villával felvert, sózott tojást ráöntjük, és jól elkeverjük benne. Nem kell sokáig hőkezelni, hogy a tojás ne süljön túl, mert akkor nagyon száraz lesz a nokedli.
  6. A salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük.
  7. A vízbe beleöntjük az ecetet, megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk és a salátalevelekre öntjük. Hűtőben tároljuk felhasználásig, hogy jól lehűljön.

    Nézzétek meg videón, hogyan készül a tojásos galuska

Ezek is érdekelhetnek

Friss