A tojásos nokedli elkészítéséhez a lisztet összekeverjük 1 teáskanál sóval, 2 db tojással és a vízzel. Alaposan összekeverjük, majd kanállal vagy galuskaszaggató segítségével sós, lobogó vízbe szaggatjuk.
Amikor a nokedli a víz felszínére emelkedett, óvatosan kimerjük, tálba szedjük és meglocsoljuk az olajjal.
Tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a felaprított hagymát, majd rátesszük a nokedlit, és átpirítjuk a hagymás alapon.
Ezután a maradék, villával felvert, ízlés szerint sózott 6 db tojást ráöntjük, és jól elkeverjük benne. Nem kell sokáig hőkezelni, hogy a tojás ne süljön túl, mert akkor nagyon száraz lesz a nokedli.
A salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük.
A vízbe beleöntjük az ecetet, megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk és a salátalevelekre öntjük. Hűtőben tároljuk felhasználásig, hogy jól lehűljön.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A TOJÁSOS NOKEDLI ECETES SALÁTÁVAL