Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós sertésszelet egyszerűen

85 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A karajszeleteket megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindegyik oldalát, sózzuk, borsozzuk.
  2. A lisztbe beleforgatjuk a hússzeleteket és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.
  3. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük.
  4. Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, akkor ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket).
  5. Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss