hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos görög saláta

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított paradicsomokat nyolcfelé vágjuk. Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, majd felkarikázzuk. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, felszeleteljük.
  2. Az előkészített alapanyagokat és az olívabogyót tálba tesszük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felkockázott fetát.
  3. Az öntethez simára keverjük a citromlét az olívaolajjal, megsózzuk és megborsozzuk, majd a salátára locsoljuk. Szobahőmérsékleten, felszeletelt kenyérrel tálaljuk.
Ajánljuk még:

Még autentikusabb íze lesz a salátának, ha tálalás előtt megszórjuk néhány ág kakukkfű lecsipkedett leveleivel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss