hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos görög saláta

20 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. hagyományos görög saláta elkészítéséhez a megtisztított paradicsomokat nyolcfelé vágjuk. Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, majd felkarikázzuk. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, felszeleteljük.
  2. Az előkészített alapanyagokat és az olívabogyót tálba tesszük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felkockázott fetát.
  3. Az öntethez simára keverjük a citromlét az olívaolajjal, megsózzuk és megborsozzuk, majd a salátára locsoljuk.
  4. A görög fogást szobahőmérsékleten, felszeletelt kenyérrel tálaljuk. 
Még autentikusabb íze lesz a salátának, ha tálalás előtt megszórjuk néhány ág kakukkfű lecsipkedett leveleivel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss