Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos paradicsomos káposzta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk és ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Ezután rátesszük a káposztát is, pároljuk pár percet. 
  2. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot is. Fedő alatt kb. fél órán át főzzük alacsony lángon.
  3. Rántást készítünk, egy kisebb serpenyőben megmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, és habzásig keverjük.
  4. Hozzáadunk a paradicsomos káposzta levéből is 2-3 merőkanállal, csomómentesre keverjük, a főzelékhez adjuk, összeforraljuk.  Feltétnek remekül illik hozzá a fasírt, de a sertéspörkölt is. Ízlés szerint kenyeret is fogyaszthatunk mellé. 

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss