hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lasagne

MME MME
29 4.1/5
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A lasagne elkészítéséhez kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
  2. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem elkészült, felengedjük a paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítjük, és jól összefőzzük.
  3. Közben a vajat serpenyőben felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, és addig hevítjük, míg el nem kezd kifehéredni. Felengedjük a tejjel, sózzuk és nem túl sűrű besamel szószt főzünk belőle. Ha nagyon sűrű lenne, kevés tejjel higíthatjuk. 
  4. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk. Az aljába teszünk kevés ragut, több besamelt, majd jön rá a tésztalap. Ismét a ragu, a besamel, a tészta váltakozva. A lényeg, hogy a lasagne tetejére kerüljön az utolsó adag ragu.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, alufóliával letakarva, 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (amíg a tészta megpuhul, a sajt szépen megbarnul).

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek