Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lasagne

MME MME
29 4.1/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, amíg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután pici vizet teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem készen van, felengedjük a paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítjük, és jól összefőzzük.
  2. Közben a vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, és addig hevítjük, míg el nem kezd kifehéredni. Felengedjük tejjel, sózzuk és nem túl sűrű szósszá (besamel) főzzük. Ha sűrűsödne, tejjel higíthatjuk. 
  3. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk, az aljába teszünk kevés ragut, több besamelt, majd jön a tészta, a ragu, a besamel, aztán a tészta, váltakozva. A lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Megszórjuk reszelt sajttal, alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük (amíg a tészta megpuhul).

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

5 BEVÁLT TRÜKK, HOGY IGAZÁN JÓL SIKERÜLJÖN A LASAGNE! >>> 


Ezek is érdekelhetnek