A paradicsomos húsgombóc elkészítéséhez a darált húst megsózzuk, hozzáadjuk az egész tojást.
Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk az őrölt fekete borsot és ezt is a húshoz keverjük.
A gyorsrizst is hozzákeverjük (nem kell megfőzni!). Összegyúrjuk, mint a fasírtot, és másfél órát állni hagyjuk.
Egy fazékba kimérjük az 1,2 l vizet, beleöntjük a sűrített paradicsomkonzerveket és simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk.
A húsból tojás nagyságú gombócokat formálunk és a forrásban lévő mártáshoz adjuk.
Kb. 35-40 percig lassú tűzön főzzük, néha-néha megkeverjük. (Adhatunk hozzá egy-két darab egész zöldpaprikát, amit az elkészült ételből kiemelünk.) Ha megpuhultak a gombócok, a paradicsomszószt 2-3 kanál cukorral ízesíthetjük.
A simább íz érdekében rántást adhatunk hozzá, de kukoricakeményítővel is sűríthetjük. Ha túl sűrű lenne, ízlés szerint vízzel higíthatjuk, amivel egy-két percig főzzük még
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.