Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös krumplileves kolbásszal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg száraz, füstölt kolbász
  • 5 dkg petrezselyem
  • 5 dkg sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl zsíros tejföl

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk. 
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított kockára vágott krumplit. Fokhagymával, babérlevéllel ízesítük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
  3. Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

Videó! Így készítheted el a tejfölös krumplilevest kolbásszal! >>> 

12 LAKTATÓ LEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss