Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
Krumpli, a megunhatatlan. Az egyik kedvenc alapanyagunk, hiszen olcsó és laktató fogásokat lehet belőle készíteni télen-nyáron. Például isteni leveseket is főzhetsz burgonyából, variálhatod virslivel, sajttal, kolbásszal, sonkával. Akárhogyan is készíted el, aki eszik belőle, az mind a tíz ujját megnyalja utána.
Baloghné Kele Judith
Videó
Nyáron, amikor csak ki kell sétálni a kertbe és leszedni a friss paprikát, paradicsomot szinte lecsót eszünk lecsóval. Mindegy, hogy kolbásszal, virslivel, vagy tojással készül, imádjuk. Nehezen tudjuk elképzelni az életünket enélkül a magyar klasszikus nélkül.
SÁNDOR ADRIENN
Az ősz és a tél a finom, meleg és tartalmas levesekről szól - mutatunk most egy olyat, ami felér egy egytálétellel, de mégis egyszerűbb, mint egy gulyás vagy egy bableves! Friss kenyérrel pedig egyenesen mennyei!
Frico
A tésztaételek mindig jó szolgálatot tesznek, ha gyorsan szeretnénk valami laktatót készíteni. A gyorsan könnyűt rovatunkban ezúttal egy krémes tejszínes-sajtos kolbászos tésztát mutatunk, amit akár hétköznap vacsorára, akár hétvégén ebédre készítesz, garantáltan sikered lesz vele.
A lecsó az egyik legegyszerűbb magyar klasszikusok közé tartozik. Szeretjük szaftosan, sültebben, virslivel, kolbásszal, vagy tojásosan. Ám nagyon jól variálható cukkinivel, vagy padlizsánnal is. Jöjjön néhány lecsó recept, amit érdemes nyáron kipróbálni.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ezúttal egy egyszerű tésztát hoztunk a tavasz egyik legizgalmasabb zöldségével, a spárgával.
A mi konyhánk különösen szereti használni a fűszeres kolbászt, amellyel számos ételt feldobhatunk. Sem a rakott, sem a paprikás krumpli, de még egy jó lecsó sem képzelhető el nélküle, de ha túllépünk a klasszikusokon, sok izgalmas recept születhet a csodálatos kolbászhús felhasználásával.
Ha gyorsan kell összedobnod valami gyors vendégvárót, akkor a legjobb megoldás, ha leveles tésztából készítesz valami finomságot. A legegyszerűbb sajtos rúdon kívül számtalan módja van annak, hogy olyan finomságot készíts, amit pillanatok alatt szétkapkodnak a vendégek. Ha van otthon kolbász, vagy egy csomag virsli, akkor nyert ügyed van.
Burgonya, krumpli, kolompér, földialma, svábtök vagy pityóka. Teljesen mindegy, hogyan hívjuk, a krumplis ételek elég gyakran kerülnek a magyar családok asztalára. Nemcsak azért, mert olcsó, hanem azért is, mert laktató és finom. Ezúttal kilenc krumplis egytálételből válogathattok.
Íme a Jolly Joker sós vendégváró. Hogy miért? Nincs belőle az a mennyiség, ami elég lenne. Kerti partik, szülinapi zsúrok, baráti-, családi összejövetelek főszereplője. Az utolsó darabokon szinte összevesznek a vendégek.
Szupergyors, egyszerű és ellenállhatatlan fogás tortillából, ami közös étkezésekhez tökéletes választás. A szaftos, hagymás kolbász, az olvadó sajt és a ropogós tortilla hármasát garantáltan mindenki imádni fogja!
Kihagyhatatlan menüsort hoztuk nektek, amiben megtaláljátok a kedvenc magyaros fogásaitokat a klasszikus kolbászos krumplilevestől a hagyományos paradicsomos töltött paprikán át az ínycsiklandó barackos gombócig. Ki ne hagyjátok!
Nincs jobb alapanyag a tésztánál, ha gyorsan kell valami finomat a család elé tenni. Próbáld ki ezt a paradicsomos-kolbászos változatot, amit 30 perc alatt el tudsz készíteni, és ami mindenkinek garantáltan ízleni fog!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Török Zsuzsa
Süsd meg parázson vagy grillserpenyőben, körítsd német vagy japán módi szerint a nálunk is kapható közkedvelt nürnbergi grillkolbászt!