Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös krumplileves virslivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát és sárgarépát meghámozzuk, közepes kockára vágjuk. Egy fazékba egy kevés olajat öntünk, és megpirítjuk rajta a répát, majd a krumplit is. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, majd felengedjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a babérlevelet és a hagymát. Közepes lángon készre főzzük, majd beletesszük a karikára vágott virslit, és összeforraljuk.
  2. A tejfölt simára keverjük a liszttel és az apróra vágott petrezselyemmel, majd hőkiegyenlítés után egy habverő segítségével csomómentesen a forró leveshez keverjük, és pár percig forraljuk.
  3. Tálalás előtt kivesszük a levesből a paprikát, a hagymát és a babérlevelet.

Így készítheted el a tejfölös krumplilevest virslivel! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss