Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös krumplileves virslivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát és sárgarépát meghámozzuk, közepes kockára vágjuk.
  2. Egy fazékba egy kevés olajat öntünk, és megpirítjuk rajta a répát, majd a krumplit is. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, majd felengedjük 1 liter vízzel.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a babérlevelet és a hagymát. Közepes lángon készre főzzük, majd beletesszük a karikára vágott virslit, és összeforraljuk.
  4. A tejfölt simára keverjük a rizsliszttel és az apróra vágott petrezselyemmel, majd néhány evőkanál levessel együtt habverő segítségével csomómentesre keverjük, és a forró leveshez adjuk. Pár percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről.
  5. Tálalás előtt kivesszük a krumplilevesből a paprikát, a hagymát és a babérlevelet. Tejfölt kínálhatunk még hozzá.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a tejfölös krumplileves virslivel laktóz- és gluténmentesen!

Ezek is érdekelhetnek

Friss