Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
Beindult a zsenge karalábé szezonja is. A kissé elhanyagolt, pedig rendkívül egészséges zöldséget igazán sokféleképpen felhasználhatjuk. Ezúttal 3 kihagyhatatlan levest mutatunk, amiben a karalábéé a főszerep.
Vidék íze
A húsvéti asztalról nem hiányozhat a füstölt, főtt sonka, ám nemcsak a hús ér kincset, hanem a lé is, amiben főtt. Nehogy kiöntsd, hanem készíts belőle mennyei, a békebeli ízeket felidéző sonkalevest. Mutatjuk a receptet.
Te is zavarba jössz az ismeretlen gasztronómiai kifejezésektől? Jól hangzik az Orly-módra, de nem igazán tudod, mi lesz a tányérodon? Segítünk eligazodni az étlapon.
Mindmegette
Krumpli, a megunhatatlan. Az egyik kedvenc alapanyagunk, hiszen olcsó és laktató fogásokat lehet belőle készíteni télen-nyáron. Például isteni leveseket is főzhetsz burgonyából, és a krumplilevest variálhatod virslivel, sajttal, kolbásszal, sonkával. Akárhogyan is készíted el, aki eszik belőle, az mind a tíz ujját megnyalja utána.
Gyorsan összedobható, pofonegyszerű és isteni finom - ha van otthon brokkoli, ezt a receptet mindenképp érdemes kipróbálni! Sült húsok mellé köretnek is tökéletes, de önmagában főételként is megállja a helyét. A sok-sok sajttal, tejföllel és fokhagymával megbolondítva mennyei!
A tejföl nem csak a pörköltre és a bablevesbe jó, hanem elképesztően finom és krémes süteményeket is készíthetsz vele, a tiramisutól az áfonyatortáig. Most mutatunk 13 tejföllel készült, felejthetelen desszertet, amivel garantált a siker.
Csemege, kovászos, kígyó... az uborka minden fajtáját imádjuk. Frissítő köret lehet minden sült vagy rántott hús mellé. Íme, 5 hűsítő uborkasaláta, amit muszáj kipróbálnod!
SÁNDOR ADRIENN
Videó
Macok, tócsni, lapcsánka - a krumplilepényt sokféleképpen ismerik az ország különböző pontjain, de abban mindenki egyetért, hogy nagyon finom ez az egyszerű krumplis étel. A tócsni kiválóan megállja a helyét köretként, de főételként is - különösen laktató tud lenni sajttal és tejföllel.
Baloghné Kele Judith
Kit ne ért volna csalódás, amikor a hűtőből kivéve fepattintotta a fagyis vagy tejfölös doboz tetejét, és az eredetileg remélt beltartalom helyett valami egészen mást talált benne? Most ennek vége: itt a jelölhető tetejű tejfölös vödör!
PATAKY KRISZTINA
Nincs olyan elrontott étel, amit ne lehetne feljavítani egy nagyobb dózis tejföllel - tartja a mondás, amit mi azzal egészítenénk ki: van olyan étel, ami viszont tökéletesen élvezhetetlen tejföl nélkül! Ezekből szedtünk össze nektek egy csokorra valót.
Ki ne ismerné azokat a szűkös napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére kevés és olcsó alapanyagból is készülhet ellenállhatatlan desszert! Íme 13 pénztárcakímélő recept.
Tóth Péter
A csirkemell az egyik legkedveltebb étel. Gyorsan lehet belőle finom, laktató fogást készíteni. Variálhatod tésztával, rizzsel, sajttal, zöldséggel remek ételeket készíthetsz belőle. Az alábbi receptekkel 30-45 perc alatt készen vagy és mind nagyon egyszerű.
Pataki Nóra
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy villámgyorsan összedobható sajtos-tejfölös tócsni következik, amivel 30 perc alatt simán készen vagytok, és garantáltan imádni fogja a család!
Papikné Veress Andrea
Zöldbabot már egész évben tudunk venni fagyasztott, vagy konzerv formájában, de nincs jobb a nyári friss termésnél. Ha pedig már van egy tál friss zöldbabunk, miért ne csinálhatnánk főzeléket? Íme néhány variáció, joghurtosan, tejfölösen, fasírttal, pörkölttel.
Legyen szó kelt tésztáról, főzelékekről, húsokról, vagy salátákról, a magyarok egyik kedvenc alapanyaga, a tejföl, mindenhez jól áll. Ha te is szereted, akkor inspirálódj ezekkel a receptekkel!