hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fanta torta (glutén- és laktózmentesen)

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.
  2. A tésztát 25 cm-es, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Fontos, hogy a papír a torta pereméig érjen, így anélkül tudjuk majd a tortát kivenni a formából, hogy sérülne. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
  3. A habtejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a túrót , a zselatin fixet és elegyengetjük a piskóta tetején.
  4. A vaníliás pudingport elkeverjük az üdítővel, közepes lángon sűrűre főzzük, majd a krémmel megkent piskóta tetejére öntjük.
  5. Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd a kapcsos tortaformát kibontva finoman lehúzzuk a torta oldaláról a sütőpapírt. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss