hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves

MME MME
6 4.4/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palócleves elkészítéséhez a sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk, és megmossuk. A burgonyát és a sárgarépát is megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselyemzöldet megmossuk és felaprítjuk.
  4. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.
  5. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
  6. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, a zöldbabot, és a sárgarépát, ismét lefedjük, és puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
  7. Petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel, forrón tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a palócleves: Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek