hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládétorta, ahogy Ditti készíti

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortához:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 3 csomag csokoládés pudingpor
  • 8 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat, kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az étolajat és a kakaós-sütőporos lisztet.

A tésztamasszát 3 részre osztjuk, és előmelegített sütőben 3 lapot sütünk belőle.

A krémhez a csokoládés pudingport a tejjel, a kakaóporral és a csokoládéval megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leragadjon. Ha kihűlt, margarinnal csomómentesre, krémes állagúra kikeverjük.

A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, az oldalát is bevonjuk, díszítésre is maradjon belőle.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, és torta tetejére öntjük. Amikor megszilárdult, a maradék krémmel és felvert tejszínhabbal díszítjük, az oldalára csokoládéforgácsot szórhatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss