Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat, kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az étolajat és a kakaós-sütőporos lisztet.
A tésztamasszát 3 részre osztjuk, és előmelegített sütőben 3 lapot sütünk belőle.
A krémhez a csokoládés pudingport a tejjel, a kakaóporral és a csokoládéval megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leragadjon. Ha kihűlt, margarinnal csomómentesre, krémes állagúra kikeverjük.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, az oldalát is bevonjuk, díszítésre is maradjon belőle.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, és torta tetejére öntjük. Amikor megszilárdult, a maradék krémmel és felvert tejszínhabbal díszítjük, az oldalára csokoládéforgácsot szórhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre