Elkészítés: A langyos cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk. 45 percet meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra négyzetté nyújtjuk. Megkenjük a porcukor, vaníliás cukor, lágy vaj és kakaópor keverékével, megszórjuk zabpehellyel, hogy a töltelék ne folyjon majd ki, feltekerjük, és éles késsel 3 centis darabokat vágunk belőle.
Egy muffinformába papírkapszlikat teszünk, mindegyikbe szórunk kevés zabpelyhet (szintén a töltelék felfogására), és mindegyikbe 1-1 csigát ültetünk. 1/2 óráig kelesztjük.
Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, 2 dl meleg tejszín és 5 dkg cukor keverékével meglocsoljuk, és további 10 percig takarékon sütjük.
Langyosan tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre