Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Gulyásleves, bableves, raguleves - mind olyan laktató, hogy felér egy egytálétellel. Ezek a levesek eltelítenek és utána már nem esik jól az embernek még egy főételt is elfogyasztania. Egy desszertet viszont annál inkább, akár palacsintát, máglyarakást, vargabéleset, vagy egy gombócot.
Déri Szilvia, Házisáfrány
Kevés finomabb és boldogítóbb ételt tudok elképzelni egy tisztességesen elkészített máglyarakásnál! Mi lehetne ugyanis jobb a krémes kalács alapnál, melynek a lekvár és az alma adja a savas kontrasztot, a dió az extra izgalmat, a tojáshab pedig a pihe-puha édességet? Na ugye.
Ha van otthon alma és maradék kifli, zsemle vagy kalács, akkor ez lehet a tökéletes maradékmentő desszert. A végeredmény egy iagzán laktató, bőséges sütemény, ami nagyon jól fog esni egy tartalmas leves után. Mutatjuk a kedvenc máglyarakás receptjeinket!
Nemes-Pádár Csilla
Videó
Kalács nélkül nálunk nem is húsvét a húsvét! Ráadásul nem csak a sonkához és a tojáshoz passzol tökéletesen, de mennyei desszertet is készíthetünk belőle a családnak: máglyarakást. Így húsvét után mi mindig megsütjük ezt a maradékmentő finomságot, ami új értelmet ad a megszikkadt kalácsnak.
Herczeg Zsuzsanna
Te is gondolkodtál már azon, hogy honnan ered az egyik legkedveltebb őszi-téli desszert, a máglyarakás neve?
Fehér Istvánné
Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának, levesnek és köretként is tálalják. A legfinomabb azonban, ha desszertet készítünk belőle, legyen az sütemény, torta vagy pohárkrém, a birsalma mindenben megállja a helyét. Íme 13 ellenállhatatlan recept.
A vasárnapi ebéd mindig jóval kiadósabb, mint egy hétköznapi; ilyenkor általában leves, főétel és desszert is kerül az asztalra. És ha a családtagok nagyétkűek, bizony, kiadós fogásokra van szükség. Íme egy szuper menüsor, mellyel garantáltan senki nem marad éhen!
Vass Lászlóné
Török Zsuzsa
7 jó tanács, amit érdemes megfogadni az őszi-téli napok kedvenc maradékmentő finomságának elkészítéséhez
PATAKY KRISZTINA
Finom, roppanós tojáshab a tetején, alatta alma, dió, kifli, lekvár - ez a máglyarakás, ami lehet desszert vagy egy kiadós leves után akár a második fogás is. Mutatunk rá 7 felejthetetlen variációt!
Putóczki Gáborné
CSEH JÁNOS