Akárcsak karácsonykor, húsvétkor is sokat főzünk és sütünk, és ennek az ünnepnek is megvannak a maga klasszikus, hagyományos fogásai. A főtt sonka, a finom foszlós és fonott kalács, a töltött tojás, meg persze a bableves sem hiányozhat ilyenkor az asztalról. Könnyű persze túl sokat főzni, pláne főtt tojásból, de a sonkával is túllőhetünk a célon, nem beszélve a kalácsról.
Az első egy-két nap még örömmel falatozzuk a kalácsot, azt esszük reggelire és vacsorára, tea vagy kakaó mellé is, és a sonkára meg a főtt tojásra sem tudunk nemet mondani. A húsvét harmadik és negyedik napján, és legfőképpen utána viszont nem is bírunk ránézni ezekre az ételekre, alapanyagokra. Kidobni viszont vétek az ételt, egy kis csavarral és rafinériával viszont mindenbe új életet lehelhetünk!
A sonka főzőlevéből leves vagy lencsefőzelék, a sonkából tésztás rakott étel vagy melegszendvicskrém, a maradék kalácsból pedig felfújt vagy akár máglyarakás is készíthető! Akár bolti, akár házi kalácsról van szó, új életre kel az édes kelt tészta. Ezt az édességet pedig még azok is örömmel fogyasztják majd, akik amúgy a fonott kalácsra már nem is szeretnének ránézni jövő húsvétig!
Maradékmentés felsőfokon, így használd fel a húsvéti maradékot.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.