A burgonyafánk elkészítéséhez a sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk, és 190 fokon megsütjük.
A sült tök húsát kikaparjuk, és egy tálba tesszük.
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, és héjában sós vízben megfőzzük. Megpucoljuk, villával összetörjük és a tökhöz adjuk.
Hozzáadjuk a tökös keverékehez a kétféle lisztet. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Hozzáadjuk a vajat, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt is.
Végül beleütjük a tojásokat, és alaposan összegyúrjuk. A fánktésztát ezután félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A tökmagos öntet hozzávalóit összekeverjük.
Nagyobb tepsiben olajat hevítünk. Egy kanál segítségével kisebb adagokat szaggatunk bele a fánktésztából, majd megforgatva mindkét oldalukat készre sütjük.
Az elkészült sütőtökös burgonyafánkokat papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és a tökmagöntettel tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készíti el Buday Péter mesterszakács a sütőtökös burgonyafánk receptjét: