Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös burgonyafánk

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • A burgonyafánkhoz:
  • 15 dkg sütőtök
  • 15 dkg burgonya
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg zabliszt
  • 1,5 dkg só (+ a krumplifőzéshez)
  • 1/2 dkg őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1,5 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1,5-2 dkg tej
  • 3 db tojás
  • olaj
  • A tökmagöntethez:
  • 1 db tojás sárgája
  • 1/2 db citrom leve
  • 10 dkg tökmagolaj
  • 10 dkg tejszín
  • 3 dkg méz
  • 2-3 csepp vaníliakivonat

Elkészítés

  1. A sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk, és 190 fokon megsütjük. A húsát kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Megpucoljuk, villával összetörjük és a tökhöz adjuk.
  2. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Hozzáadjuk a vajat, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Végül beleütjük a tojásokat, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát ezután félretesszük, és hagyjuk megkelni.
  3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd egy edényben olajat hevítünk. Egy kanál segítségével kisebb adagokat szaggatunk bele a masszából, majd megforgatva minden oldalukat készre sütjük. A fánkokat papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és a tökmagöntettel tálaljuk.

ÍME A RECEPT VIDEÓN >>> 

KRUMPLIFŐZELÉK, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI >>> 

ARANYGALUSKA, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI >>> 

Fasírt, ahogy Buday készíti >>>

Megjegyzés

Buday Péter receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek