Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsemlegombóc

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket felkockázzuk. Egy tepsibe pici olajat öntünk, beletesszük a zsemlekockákat, és a sütőben néhány perc alatt megpirítjuk.
  2. A tejet összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a már kihűlt zsemlekockákat. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kézzel formálható, jól összeálló gombócokat készíthessünk belőle. Ízlés szerint apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is adhatunk a masszához.
  3. A gombócokat forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzünk. Vadashoz ideális köret, de levesbetétként is kiváló.

9 BEVÁLT TRÜKK: ÍGY LESZ VERHETETLEN A VADAS! >>> 

3+1 EGYSZERŰ LEVESBETÉT, AMITŐL MÉG JOBB LESZ A HÚSLEVES! >>>

MEDVEHAGYMÁS ZSEMLEGOMBÓC >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss