Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadas nyúlcombból burgonyafánkkal

MME MME
90 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlcombot megtisztítjuk, a vöröshagymát és a répákat megpucoljuk és felszeleteljük, a burgonyafánkhoz félretett burgonyát megpucoljuk.
  2. A nyúlcombot sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát a vajon.
  3. A nyulat kivesszük a serpenyőből, majd cukrot karamellizálunk benne. Ha karamellszínű a cukor, hozzáadjuk a mustárt és azt is 3-4 percig pirítjuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a répákat, a burgonyát, a fehérbort, a babérleveleket, a nyúlcombot és sózzuk, borsozzuk.
  5. Lassú tűzön fedő alatt főzzük, vízzel pótolva a levét, amint burgonya átfőtt, kivesszük és forrón összetörjük egy villával.
  6. Amikor a nyúlcomb megpuhult, kivesszük a nyulat és a babérleveleket, a levét pedig mindenestül a liszttel és a tejföllel leturmixoljuk, majd visszatesszük főzni, visszahelyezve a combokat.
  7. A fánkhoz egy gyorsforralóban az olajat a vízzel és a sóval felforraljuk, majd egy habverővel elkeverjük benne a lisztet és levesszük a tűzről.
  8. A tojásokat egyesével hozzáadjuk a fánkhoz és folyamatosan elkeverjük benne, majd az áttört, forró burgonyát is és a végén sózzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss