Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia szelet

> 90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, néhány csipet pirospaprikát és borsot. Alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
  2. Ezalatt összevágjuk a zsemlét, vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és beledolgozzuk a húsba. Beleütünk 1 tojást. Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megkenjük a papírt olajjal.
  3. A húst két részre osztjuk, 2/3-1/3 arányban, mindkettőből hurkát gyúrunk. A nagyobba mélyedést (árkot) nyomunk és egymás után beletesszük a főtt tojásokat, majd betakarjuk a kisebb rész hússal. Ecsettel megolajozzuk a fasírt tetejét, óvatosan átforgatjuk zsemlemorzsában. 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük. 

SONKÁS-SAJTOS TÖLTÖTT STEFÁNIA SZELET >>> 

stefánia szelet újragondolva >>> 

Receptek darált hússal >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss