A Stefánia vagdalthoz 3 db tojást keményre főzünk, megpucolunk.
A hagymákat nagyon apróra vágjuk, lehet késes aprítóval is. Egy kevés olajon/zsíron lepirítjuk, majd félretesszük hűlni.
Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a darált húst, a vízbe áztatott és alaposan kifacsart zsömléket, valamint a lepirított hagymát is. Ez akár hosszú percekig is eltarthat, ne spóroljunk a kézimunkával.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük még pirospaprikával, hozzáütjük a maradék tojást és nagyon alaposan összedolgozzuk, szinte krémesre.
A 15x10x8 cm-es formát olajjal kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Így könnyen kiborul majd belőle a vagdalt. A formát félig megtöltjük a húsmasszával, elegyengetjük, ezután végigrakjuk hosszában, középen a főtt tojásokkal, majd beterítjük a maradék masszával és simára egyengetjük a tetejét egy késsel.
Lefedjük alufóliával és 190 fokon légkeverésen kb. 60 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni és csak utána borítjuk ki. Szeletelve tálaljuk.